AUTOBESTELAUTOMOTORCAMPERAUTOBUSOLDTIMERVRACHTAUTO

Wegenbelasting auto berekenen


De "bereken wegenbelasting knop" wordt automatisch actief nadat u alle vragen hebt beantwoord.

Wegenbelasting autoDe auto en de wegenbelasting

De wet bepaalt dat een motorvoertuig met 3 of meer wielen waarin personen (max. 8 personen) mee worden vervoerd en niet aan een van de andere categorieen behoren dat ze dan tot personenauto’s behoren.

Naast het betalen van de wegenbelasting en een geldige autoverzekering te hebben dienen auto's in Nederland regelmatig een Algemene Periodieke Keuring (APK) te ondergaan om aan het verkeer te mogen deelnemen.

U kunt door in onderstaand berekening het gewicht en de brandstof van uw auto en de provincie waarin u woont snel en gemakkelijk uw wegenbelasting berekenen voor uw auto. Soms kunnen enkele grammen een behoorlijk verschil maken in uw maandelijkse kosten, het is wijs hierop te letten bij de aankoop van uw auto.

Wegenbelasting auto met lage CO2-uitstoot

Sinds 1 januari 2014 betaalt u geen wegenbelasting voor personenauto's waarvan de CO2-uitstoot niet meer is dan 50 gram per kilometer, het maakt overigens niet uit wat voor motor de personenauto heeft. Alle overige vrijstellingen voor zuinige auto's zijn geschrapt.MenuWegenbelastingWegenbelasting berekenenWegenbelasting nieuws Vrijstelling wegenbelasting